Onze missie

Shell TapUp Tanken op locatie

Onze missie

Shell TapUp heeft één missie: de energietransitie versnellen door alternatieve brandstoffen op bedrijfslocaties te leveren.

De wereld om ons heen verandert, zeker als het om mobiliteit gaat. Een gedeelde taxirit bestellen via een app, volledig elektrisch rijden, zelfrijdende auto’s en stedelijke milieuzones; het zijn alle vier voorbeelden van de grote veranderingen die momenteel plaatsvinden. Technologie en duurzaamheid, hand in hand, bieden nieuwe oplossingen om onze samenleving duurzamer te maken.

Dat willen wij ook! Bij Shell TapUp willen we de energietransitie versnellen door alternatieve brandstoffen op locatie te leveren. Hierdoor zijn deze sneller en makkelijker beschikbaar. We geloven hierbij sterk dat service en innovatie hand in hand gaan. Tanken doe je niet meer zelf; brandstof laat je bezorgen. ‘Fueling as a service’ noemen we dat. En omdat de brandstoffen die we je brengen steeds schoner en duurzamer worden, maken we hiermee een blijvend impact op onze maatschappij. Vandaar onze belofte: Shell TapUp, Fueling Impact!

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Vandaag leveren we diesel, GTL en HVO. We compenseren alle CO₂ uitstoot en komen elke dag een stapje dichterbij nieuwe energieën.

Technologie

Technologie

Onze operatie wordt gebouwd op technologie waarmee we versneld kunnen opschalen naar meer voertuigen en nieuwe servicegebieden

Service

Service

Onze bedrijfscultuur is een servicegerichte cultuur. We leveren meer dan alleen brandstof, wij ontzorgen onze collega’s en onze klanten.

Een corporate start-up met focus

In 2016 is Shell TapUp opgericht met de missie om de energietransitie te versnellen door alternatieve brandstoffen sneller beschikbaar te maken in de markt. Wij hebben onze start-up rondom 5 vragen opgebouwd, zodat we met volle focus de juiste stappen konden zetten.

In het eerste jaar stonden 2 vragen centraal: Kunnen we dit veilig? En kunnen we dit legaal? We zijn klein begonnen, met het testen van kleine transacties met een miniatuurversie van onze wagen, een soort van brandstoftrolley. Tegelijkertijd zijn we de open dialoog aangegaan met de juiste instanties, om draagvlak en goedkeuring voor ons serviceconcept te krijgen. In ons concept houden we boven alles rekening met mens en milieu.

Het tweede jaar stond in het teken van een grote pivot, die antwoord gaf aan de vraag of we product-market fit konden vinden. Waar Shell TapUp oorspronkelijk de markt op is gegaan als B2C brandstofbezorgdienst, kwam al gauw de vraag vanuit de markt om ons serviceconcept bij bedrijven met grote wagenparken uit te rollen. Zij wilden juist hun productiviteit verbeteren door het tankproces aan Shell TapUp uit te besteden.

Het derde jaar staat in het teken van schaalbaarheid en winstgevendheid. Na een geslaagde pilotfase in Rotterdam en bewezen product-market fit, zijn we onze klanten op landelijk niveau gaan bedienen. Ook zijn er 2 TapUp hubs in Amerika geopend. Door landelijk te kunnen opereren, kunnen wij onze nationale klanten optimaal van dienst zijn. Tegelijkertijd wordt onze eigen start-up steeds efficiënter waardoor we, in combinatie met onze landelijke dekking, in staat zijn om steeds meer alternatieve brandstoffen aan ons assortiment toe te voegen.

 

Onze reis

Zo nu en dan kijken we terug op onze prestaties.

ShellTapup Houston Live

Start Shell TapUp

Mei 2016

Creëren MVP voor brandstofbezorging

2016

nounproject2

Pilot in Rotterdam voor B2C

Mei 2017

Pivot van B2C naar B2B

Augustus 2017

Toevoeging Shell GTL Fuel

Mei 2018

Opschalen binnen B2B

Juli 2018

Vloot uitgebreid met Ducato’s

December 2018

Shell TapUp Houston live

Januari 2019

TapUp biedt CO₂ compensatie aan

Januari 2019

Eigen delivery platform volledig digitaal

Maart 2019

Opening TapUp in Seattle

April 2019

gas-station-bio-green-energy-fuel

Toevoeging HVO30 / HVO50 / HVO100

November 2019

Artboard Copy 5Created with Sketch.

volgende stap

Artboard Copy 5Created with Sketch.

en de volgende..

Artboard Copy 5Created with Sketch.

en we gaan door..

totdat we ons doel bereikt hebben >>

ShellTapup Houston Live

De beste fossielvrij mobiliteitsoplossingen voor iedereen

Ambitie

Ons team

Shell TapUp is een succesvolle corporate start-up, op jacht naar een versnelling van de energietransitie. Wat begon met een handjevol mensen en een droom, is uitgegroeid tot een gedreven team van bijna 30 bevlogen mensen.

We hebben onze wagens zelf ontwikkeld, houden ons bezig met de ontwikkeling van onze digitale architectuur en sourcen naar nieuwe alternatieve brandstoffen. Maar bovenal, zijn we dagelijks bezig om onze dienstverlening aan onze klanten te verbeteren. En dat is mensenwerk: Onze Mobile Service Champions en Service Experts staan dagelijks klaar om het leven van onze klanten makkelijker te maken.

Meet the team

De mensen achter Shell TapUp

Wij zetten een extra stap, zodat onze klant die niet hoeft te zetten Merel Vis, Customer Experience Manager Shell TapUp