Onze duurzame brandstoffen

Elke dag een stapje dichterbij

een duurzaam alternatief

Duurzame brandstoffen

Het gebruik van duurzame, alternatieve brandstoffen in de Nederlandse transport- en logistieksector is anno 2019 het gesprek van de dag. De interesse en bereidheid om te verduurzamen is er zeker bij bedrijven, maar de mogelijkheid om op een efficiënte manier over te stappen is er nog niet. Hoe dit komt? Een distributienetwerk van tankstations voor alternatieve brandstoffen is nog in de prille fase van ontwikkeling, dus de brandstoffen zijn nog niet op voldoende locaties verkrijgbaar. Wij vinden dat hier verandering in moet komen!

Shell TapUp heeft één missie: alternatieve brandstoffen versneld bereikbaar maken voor iedereen. Wij tanken voertuigen direct op locatie af, waardoor alternatieve brandstoffen sneller en makkelijker beschikbaar worden. Met een betrouwbare service die eigen chauffeurs tijd bespaart. Dit creëert de financiële ruimte  waardoor duurzame, alternatieve brandstoffen een betaalbare optie worden. Win-win wat ons betreft.

Natuurlijk begrijpen wij ook dat niet elk voertuig in jullie wagenpark direct geschikt is om over te stappen naar een alternatief. Daarom bieden wij meerdere brandstoffen aan. Zo bekijken we samen in welk tijdspad jullie wagenpark gebruik kan maken van een duurzamer alternatief.

Shell FuelSave Euro 95

E10

Shell FuelSave Diesel

B7

Shell GTL Fuel

Lean and Green solution

AdBlue ®

Alternatieve brandstoffen versneld bereikbaar maken voor iedereen Missie Shell TapUp

Welke duurzame brandstof volgt?

Step 1

Biobrandstoffen

gemaakt van reststromen

Step 2

Elektriciteit

groen opgewekte stroom

Step 3

Waterstof

uit water gemaakt

Wij zien momenteel drie groepen die als alternatief voor diesel kunnen dienen, die wij mogelijk als Shell TapUp op termijn zullen gaan leveren: biobrandstoffen, elektriciteit en waterstof.

1. Geavanceerde biobrandstoffen

Biobrandstoffen (hydrotreated vegetable oil) worden gemaakt van reststromen, zoals gebruikt frituurvet, en kunnen worden gebruikt voor de aandrijving van voertuigen. Voor Shell TapUp is het een logische eerste stap om naast de reeds te verkrijgen brandstoffen, een geavanceerde biobrandstof aan het assortiment toe te voegen. Het effect van deze brandstoffen is een reductie van CO2.

2. Elektriciteit

Elektriciteit is eigenlijk geen brandstof, het is een energiedrager opgeslagen in accu’s. Deze energie kan op veel verschillende manieren worden opgewekt, bijvoorbeeld in kolen- of kerncentrales, maar ook duurzaam door zon, wind of water. Elektriciteit uit deze duurzame manier van elektriciteitswinning wordt groene stroom genoemd. Een elektrisch voertuig heeft dus tijdens het gebruik geen (lokale) uitstoot, maar wel uitstoot door de productie, opslag en transport van elektriciteit als dit niet duurzaam plaatsvindt. Op dit moment kan Shell TapUp nog niet op locatie voertuigen opladen, maar hier wordt wel onderzoek naar gedaan.

3. Waterstof

Waterstof zal hoogstwaarschijnlijk in de komende tientallen jaren een steeds grotere rol gaan spelen bij de aandrijving van voertuigen. Waterstof is net als elektriciteit een energiedrager en dat houdt in dat de CO2-uitstoot afhankelijk is van de wijze waarop waterstof wordt geproduceerd. Waterstof kan niet uit de grond gehaald worden. De meeste waterstof wordt momenteel geproduceerd uit niet-hernieuwbare bronnen zoals aardgas en steenkool, maar in de toekomst kan meer waterstof worden geproduceerd uit hernieuwbare energie of elektrolyse. Waterstof heeft als voordeel dat het onuitputtelijk is, omdat het uit water wordt gemaakt.

Shell is betrokken bij onderzoeks- en demonstratieprojecten en heeft al een aantal commerciële waterstoftankstations geopend. Op dit moment zijn de wagens van Shell TapUp niet geschikt om waterstof te vervoeren, maar ook hier wordt wel naar gekeken!

 

Jouw wagenpark verduurzamen?

Neem contact met ons op!