Het wagenpark van de toekomst: ultieme efficiëntie of digitale disruptie?

Shell, februari 2019

Wagenpark van de Toekomst

Wagenpark van de Toekomst

  • Group Hoe het wagenpark er in 2040 uit kan zien
  • Group Evolutie of revolutie?

De toekomst van het wagenpark

De retail-, entertainment- en reisbranche hebben een radicale verandering ondergaan door nieuwe technologie, waarbij traditionele industrieën wakker zijn geschud door nieuwe spelers zoals Amazon, Netflix en Expedia.

Tot voor kort heeft de bedrijfswagen branche relatief weinig verandering gekend, met uitzondering van enkele kleine verbeteringen. Maar dit zal niet lang meer duren. De branche zal worden getransformeerd door een samensmelting van nieuwe technologieën, diensten en een grotere connectiviteit. Nieuwe vaardigheden zullen een vereiste worden en nieuwe spelers en bedrijfsmodellen zullen het daglicht zien.

Dit rapport, gebaseerd op uitgebreide interviews met 750 wagenparkbeheerders in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Polen, is een gids voor de trends die de wagenparken van nu en de komende jaren zullen beïnvloeden en transformeren. Het rapport bevat de informatie die je nodig hebt om in te spelen op de komende veranderingen, zodat je de bijbehorende kansen optimaal kunt benutten.

Lees het rapport

Wagenpark van de Toekomst