Wagenpark Industrie in Transformatie: evolutie of revolutie?

Shell TapUp, maart 2019

Wagenpark toekomst

Wagenpark toekomst

Jouw voordeel

  • Group Ontwrichtende technologieën
  • Group Datarijke omgeving
  • Group Duurzame oplossingen

Het is je vast niet ontgaan dat snelle en ingrijpende veranderingen de wagenpark industrie transformeren. Over twintig jaar zal het bedrijfswagenpark bijna volledig onherkenbaar zijn voor iedereen die nu in deze industrie werkzaam is. Tijd dus, om te bedenken of je meegaat met de stroom of al eerder actie onderneemt.

Waar moet je als wagenparkbeheerder rekening mee houden?

De noodzaak om over te stappen op nieuwe brandstoffen zal wagenparkbeheerders en fleet managers confronteren met uitdagingen en kansen die sterk verschillen van wat nodig is voor de personenwagen industrie. Batterijen die grote voertuigen over lange afstanden kunnen aandrijven, zijn nog in ontwikkeling, dus moeten wagenparkbeheerders de juiste mix van alternatieve brandstoffen vinden voor de behoeften van hun organisatie.

De combinatie van vaardigheden die vereist zijn voor wagenparkbeheerders en hun teams, zal fundamenteel veranderen door nieuwe voertuig typen, inclusief voertuigen met nieuwe brandstoffen en autonome en semi-autonome voertuigen. Ontwrichtende technologieën, zoals geautomatiseerde voertuigen, ride-sharing, load sharing en over-the-air software en onderhoud, zullen ook een fundamentele verandering meebrengen van de manier waarop we werken.

Welke houding neem je aan als wagenparkbeheerder?

In een dergelijke revolutionaire omgeving is het verleidelijk om gewoon maar te denken dat verandering te complex is om te voorspellen en plannen: het is dus meegaan met de stroom in plaats van actief aansturen.

Maar dit hoeft niet zo te zijn. Enkele van de achterliggende factoren van deze transformaties, bijvoorbeeld het ontstaan van een altijd verbonden, datarijke omgeving of het ontstaan van duurzame oplossingen, bieden ook meteen tools om bestaande manieren van werken te verbeteren en niet alleen maar aan te passen. Zo kun je veranderingen in je voordeel gebruiken.

Meegaan met de stroom in plaats van actief aansturen? Dit hoeft niet zo te zijn! Shell TapUp

Welke stappen zet jij?

Of het nu gaat om het beheren, bewaken en controleren van wagenparken of het verbeteren van de prestaties van chauffeurs: wagenparkbeheerders en fleet managers zullen binnenkort in staat zijn efficiënter te werken en tegelijkertijd concrete kostenbesparingen en commerciële waarde te leveren aan hun organisaties.

Met Shell TapUp helpen wij wagenparken een eerste stap te zetten richting deze efficiëntere, kostenbesparende en toekomstbestendige manier van werken. Het aftanken van wagens op locatie met onze CO₂-neutraal rijdende wagens zorgt niet alleen voor een besparing van tijd en geld, we halen ook kilometers van de weg én tanken alternatieve brandstoffen als HVO af. Een mooie, duurzame oplossing waarmee je met je wagenpark aanhaakt op zowel de wagenparkevolutie als de -revolutie.

Bovenstaand artikel is gebaseerd op het rapport ‘Ultieme efficiëntie of digitale disruptie? Plan het wagenpark van de toekomst’ van Shell.

Nieuwsgierig naar het volledige rapport van Shell? Klik hier en download het rapport.