Smits Vastgoedzorg en Shell TapUp versnellen samen de energietransitie

Smits Vastgoedzorg, augustus 2019

Stap voor stap

Stap voor stap

Meer weten?

  • Group Van conventionele diesel naar Shell GTL Fuel
  • Group Van Shell GTL Fuel naar een nog schoner alternatief

Stappen zetten in de energietransitie

ROTTERDAM – Twee bedrijven met een gezamenlijke missie. Namelijk stappen zetten in de energietransitie. Dit is waarom Shell TapUp de circa 30 hoogwerkers van Smits Vastgoedzorg van de alternatieve brandstof Shell GTL Fuel voorziet. Richard Koot, Manager Service en Materieel Beheer bij Smits: “Als we allemaal kleine stapjes omtrent milieudoelstellingen zetten, dan komen we er wel.”

Smits Vastgoedzorg is tweeledig bezig met het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Enerzijds intrinsiek, zoals het verduurzamen van eigen opslagloodsen, kantoorpanden en materieel en anderzijds extrinsiek zoals het verduurzamen en zelfs energie-neutraal maken van woonwijken. Het laten bezorgen van Shell GTL Fuel past dus perfect in het beleid van Smits Vastgoedzorg. Richard Koot: “Voordat Shell TapUp kwam tanken, liepen we tegen meerdere logistieke problemen aan. Zoals het old-school sjouwen van jerrycans, het bijbehorende morsen, het aanhouden van een constante voorraad, de extra kilometers op de weg om brandstof op te halen en een drempel om naar duurzame brandstoffen over te stappen.”

Voordat Shell TapUp kwam, sjouwden de teamleiders van Smits Vastgoezorg met jerrycans met gewone diesel. Er was namelijk geen tankstation in de buurt met een schoner alternatief. Shell TapUp komt Shell GTL Fuel brengen, een beter alternatief voor conventionele diesel gemaakt van aardgas in plaats van aardolie. Omdat deze brandstof zonder enige aanpassing in elke dieselmotor kan worden toegepast en voor een schonere lokale luchtkwaliteit zorgt, heeft Smits Vastgoedzorg gekozen om van conventionele diesel naar Shell GTL Fuel over te stappen. Richard Koot: “Verduurzaming is onze core business. We willen woningen energie-neutraler maken en grijpen alle kansen, dus ook Shell TapUp, aan om op meerdere aspecten van ons bedrijf een stap in de energietransitie te zetten. Zodra Shell TapUp nog schonere brandstoffen aan gaat bieden, staan wij daar zeker open voor. Op die manier versnellen we samen de energietransitie.” 

Naast Shell GTL Fuel bieden we ook HVO30, HVO50 en HVO100 aan. Meer informatie over deze brandstoffen vind je hier.