Shell GTL Fuel @ Riwal

Riwal, juli 2019

  • Group Het tankproces van A tot Z
  • Group Bekijk wat Shell GTL Fuel is
Shell GTL fuel is het betere alternatief voor conventionele diesel. Shell TapUp komt deze schonere brandstof bezorgen en aftanken op locatie, zodat de klant geheel ontzorgd wordt. Hierdoor is gedoe met IBC’s, jerrycans en bonnetjes verleden tijd. Daarbij is de lokale luchtkwaliteit schoner. De bouwbedrijven Riwal en Hercuton zijn heel blij met de komst van Shell TapUp! Bekijk in deze video hoe Shell TapUp een optimale inzetbaarheid van het wagenpark creëert. 

Veilig en professioneel

Stasz Zernicke is Head of Innovation bij Riwal. Terwijl hij over het bouwterrein van hun klant Hercuton loopt, vertelt hij: ‘Om de klanten van Riwal continu te voorzien van het schonere alternatief voor diesel Shell GTL Fuel, zijn we een samenwerking gestart met Shell TapUp. Zo maken we deze brandstof meer toegankelijk op bouwplaatsen.’ De hoogwerkers van Riwal, die verspreid staan door heel Nederland, worden frequent getankt met deze alternatieve brandstof. Zernicke: ‘Op deze manier vindt tanken altijd op een professionele en veilige manier plaats.’ 

Shell GTL Fuel

Roos van Veen, Marketing Commercial Fuels bij Shell, vertelt wat de voordelen zijn om deze alternatieve brandstof op de bouwplaats te gebruiken: ‘Het is een vloeibare dieselbrandstof gemaakt van aardgas in plaats van aardolie. Het verbrandt efficiënter dan gewone diesel en heeft daardoor minder fijnstof en NOx uitstoot. Deze geur- en kleurloze brandstof is goed biologisch afbreekbaar en niet giftig en kan direct zonder enige aanpassing in elke dieselmotor worden toegepast.’ Ook levert Shell TapUp HVO30, HVO50 en HVO100. Meer informatie over deze brandstoffen vind je hier.

'We krijgen inzicht in het verbruik per machine en hebben geen gedoe meer met IBC's en jerrycans.' Stasz Zernicke, Head of Innovation, Riwal

Geen omkijken meer naar brandstof

Ook Peter de Bie, de uitvoerder bij Hercuton, is zeer tevreden over de komst van Shell TapUp: “Het kostenplaatje wordt voor ons makkelijk en inzichtelijk en dat heeft ook weer voordeel om daar straks met de calculatie rekening mee te houden.”

WAT LEVERT HET TANKEN OP LOCATIE RIWAL OP?

0 keer
een hoogwerker afgetankt
0 liter
Shell GTL Fuel getankt
0 uur
tijd bespaard