Een nieuw beroep vraagt om diversiteit

Shell TapUp, Oktober 2019

MSC

MSC

  • Group nieuw beroep
  • Group diversiteit
  • Group oplossingen voorop

Beroepen van de toekomst

Als we het in de 21e eeuw over de beroepen van de toekomst hebben, dan wordt er vaak gesproken over data-analisten, digital developers of bijvoorbeeld growth hackers. Waarom? Omdat zij technologie en data vertalen naar nieuwe oplossingen voor de klant.

Gelukkig zijn het niet alleen de whizzkids die in nieuwe beroepsgroepen terecht kunnen komen. De afgelopen 3 jaar heeft Shell TapUp een volledig nieuw beroep gecreëerd waar nu 20 bevlogen mensen in werkzaam zijn. Wat dat beroep is? Mobile Service Champion, chauffeur op onze Shell TapUp voertuig.

Chauffeur zijn op een tankwagen, dat kan al jaren. Service Champion zijn op een Shell station ook. Maar een combinatie waarbij er zowel met brandstof wordt gereden als wordt getankt op klantlocatie, die bestond nog niet. De manier om deze baan uit te voeren, hebben we zelf ontworpen en samen met Evofenedex vastgelegd in een opleidingsprogramma dat speciaal voor Shell TapUp is gemaakt. Onze Mobile Service Champions zijn zowel ons chauffeurs als ons visitekaartje. Ook zijn ze onze voelsprieten bij de klant en in de operatie, om zo (klant)problemen te ontdekken en nieuwe oplossingen te verzinnen. Dit is de reden dat ons team zo divers is!

 

Geslacht, leeftijd of achtergrond maken niet uit in een baan waar motivatie en oplossend vermogen het allerbelangrijkste is. ‘Geen dag is hetzelfde en de uren zijn heel afwisselend omdat de wagens die wij aftanken op hele verschillende momenten stilstaan’ zegt Debbie, ons allereerste vrouwelijke chauffeur. Sommigen in de ochtend, anderen weer in de avond. Onze Champions geven aan dat zij het contact met de klant het leukst vinden. ‘Juist in combinatie met korte stukjes rijden in een moderne, innovatieve wagen’, vertelt Emre. ‘En als er zich een probleem met de wagen voordoet, hebben we elkaar en de technische ondersteuning om een veilige en werkende oplossing te verzinnen’ vertelt Jos.

Wat ons allen bindt? De verantwoordelijkheid om met steeds schonere brandstoffen als HVO en GTL Fuel, rond te rijden en zo het verschil te maken. Dat is waar we het allemaal voor doen. Een hele mooie ambitie die het leuk maakt om in een nieuwe beroepsgroep te werken.