Klanten over Shell TapUp: ‘Tanken op onze locatie en partner in duurzaamheid’

Auto Hoogenboom & Beelen Mobility, november 2018

Ook tijd en moeite besparen?

  • Group minder kans op schade nieuwe auto's
  • Group het aftanken levert minder stress op

Shell TapUp ontzorgt je organisatie als het om tanken gaat. Wist je dat je bij ons naast diesel en benzine ook kunt kiezen voor duurzame alternatieven als HVO? Dit past bij onze missie om duurzame brandstoffen versneld beschikbaar te maken voor iedereen. Tevreden klanten vertellen wat de dienstverlening en duurzame missie van Shell TapUp voor hen betekent.

Auto Hoogenboom

Peter Kloosterman is chef werkplaats bij Auto Hoogenboom, een grote dealer van Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rijnmond. Auto Hoogenboom verleaset daarnaast auto’s zakelijk en privé en heeft twee schadeherstelbedrijven. Eén keer per week komt de TapUp wagen langs om alle occasions en nieuw op te leveren auto’s vol te tanken.

Peter: ‘In het begin was ik sceptisch. Ik vroeg me af of Shell TapUp de beloofde besparing echt zou opleveren. Nu ben ik om. Shell TapUp ontzorgt onze organisatie enorm. Voorheen tankten mijn monteurs en die was ik dan gemiddeld tien minuten tot een kwartier per tankbeurt kwijt. Ze hadden er vaak wel vijf op een dag. Die dure tijd ging dus verloren. Nu Shell TapUp onze wagens tankt, krijgen mijn monteurs meer klussen geklaard. Verder vind ik het top dat Shell TapUp vooruit denkt op het gebied van duurzaamheid. Onze markt verandert zo snel, dus het fijn dat ze er bovenop zitten.’

Peter ziet nog een groot voordeel in Shell TapUp: ‘Voor ons zat er best een groot risico in die ritjes naar het tankstation. Want als we op de openbare weg schade rijden met een nieuwe auto, dan hebben we een flink probleem. Nu Shell TapUp bij ons komt tanken, is dat risico weg. Naar het tanken zelf hebben we geen omkijken. We merken nauwelijks dat ze langs zijn geweest, behalve aan de volle tanks natuurlijk.’

De Beelen Groep

Richard Koster is adjunct-directeur bij De Beelen Groep, dat meerdere werkplaatsen exploiteert voor reparaties en onderhoud van voertuigen. Shell TapUp komt tanken bij het Athlon Service Center in Rotterdam, waar leaserijders hun auto’s laten repareren en onderhouden.

Richard: ‘De wagen van Shell TapUp tankt de auto’s die mensen meekrijgen als hun eigen voertuig bij ons wordt gerepareerd. Als klanten die wagens aan het einde van de dag terugbrengen, moeten ze worden gecontroleerd en afgetankt. Dat leverde de medewerker die verantwoordelijk is voor het wagenpark best wat stress op. Voor sluitingstijd moesten meestal nog een stuk of negen auto’s heen en weer naar het tankstation op anderhalve kilometer afstand. Omdat Shell TapUp dagelijks langskomt, is die werkdruk er niet meer. En blijft er meer tijd over voor ander werk.’

Richard juicht de duurzame missie van Shell TapUp toe: ‘Wij kijken natuurlijk ook naar duurzaamheid. Als klanten milieuvriendelijke auto’s belangrijk vinden, moet dat zijn terug te zien in onze vloot. Het is een langzaam proces. Fijn om met Shell TapUp een partij aan boord te hebben die daarin een voortrekkersrol heeft.’

TapUp brengt duurzame brandstof naar je toe

Net als bij Auto Hoogenboom en De Beelen Groep staat de verduurzaming van het wagenpark bij veel mobiliteitsbedrijven hoog op de agenda. Maar de transitie naar duurzame brandstoffen is niet zomaar gemaakt. Shell TapUp helpt je daar graag bij. Onze tankwagens brengen niet alleen benzine en diesel, maar ook duurzame brandstoffen. Zo bouwen we aan een infrastructuur voor de distributie van alternatieve brandstoffen.

De weg naar duurzame brandstoffen

Vandaag tanken we Shell GTL Fuel: een brandstof van aardgas die schoner verbrandt dan normale diesel uit aardolie. Dat levert minder luchtvervuiling op. Mooi meegenomen: omdat de brandstof in nieuwe én oudere dieselmotoren kan, hoef je niet te investeren in nieuwe voertuigen.

Als het aan Shell TapUp ligt, kunnen klanten binnenkort ook kiezen voor een biobrandstof, die wordt gemaakt uit reststromen zoals gebruikt frituurvet. Daarnaast starten we een pilot met AdBlue®. Deze in water oplosbare vloeistof is speciaal ontwikkeld om uitlaatgassen te behandelen, zodat voertuigen voldoen aan de emissienorm. Verder onderzoeken we oplossingen zoals het mobiel opladen van elektrische auto’s.

Samen stappen zetten

Shell TapUp gaat graag met je in gesprek over jouw duurzaamheidsmissie op de lange termijn. Wanneer kan je wagenpark overgaan op een duurzaam alternatief voor benzine of diesel? Voor welke brandstof kies je dan en zou Shell TapUp die brandstof kunnen leveren? Antwoord op die laatste vraag: waarschijnlijk wel. Want alleen als we samen vooruitkijken en stappen zetten, komen alternatieve brandstoffen sneller en gemakkelijker beschikbaar voor iedereen.

Tanken op locatie Shell TapUp
Tanken