Ga de energie-uitdaging aan!

Shell TapUp, maart 2019

Wagenpark toekomst

Wagenpark toekomst

Jouw voordeel

  • Group Vraag naar energie stijgt met 28%
  • Group Aantal auto's verdubbeld tot twee miljard

De Amerikaanse Energy Information Administration voorspelt een stijging van 28% van de wereldwijde vraag naar energie tegen 2040(1). Dat is een grote stijging. Je leest hier wat dit betekent voor jouw wagenpark.

Wat houdt de energie-uitdaging precies in?

Tegen 2025 zullen bijna een half miljard burgers in opkomende markten van armoede zijn opgeklommen tot de middenklasse (2). En stijgende welvaart gaat hand in hand met stijgende consumptie. Dat betekent een grotere vraag naar consumptiegoederen, meer technologische mogelijkheden in woningen en bedrijven die stroom gebruiken en meer voertuigen op de weg. Het Wereld Economisch Forum citeert onderzoek waaruit blijkt dat het aantal auto’s op de weg wereldwijd tegen 2040 zal verdubbelen tot twee miljard(3). Maar terwijl de vraag toeneemt, staan bedrijven onder toenemende druk om hun energiebronnen te diversifiëren en over te schakelen op schonere brandstoffen. In zowel het VK als Frankrijk zijn wetten aangenomen die de verkoop van benzine- en dieselauto’s tegen 2040 verbieden. Volgens het VN-klimaatakkoord van Parijs moet de opwarming van de aarde worden beperkt tot ver onder de 2 graden Celsius door klimaat- en milieudruk te beheersen, maar zonder de economische ontwikkeling te belemmeren.

Het aantal auto’s op de weg zal tegen 2040 wereldwijd verdubbelen tot twee miljard Shell TapUp

Wat betekent dit voor jouw wagenpark?

Nu de markt afstapt van traditionele brandstoffen, kan niemand het zich veroorloven om stil te staan. Als je te laat begint met de overstap naar nieuwe brandstoffen en voertuigtypen, krijg je later mogelijk te maken met een onnodig snelle transitie van het hele wagenpark, met alle bijkomende kosten en disruptie.

Daarnaast is een grootschalige transitie naar een enkel type alternatieve brandstof voor de meeste bedrijfswagenparken waarschijnlijk geen goede optie. Verschillende nieuwe en innovatieve brandstoftypen, geschikt voor verschillende soorten voertuigen en gebruiksscenario’s, bestaan al of zijn in ontwikkeling.

Ga samen met ons de energie-uitdaging aan

Willen we, als samenleving, onze energieverslindende economieën steeds meer koolstofarm maken, dan moeten we efficiënter omgaan met brandstoffen en overstappen op een mix van schonere brandstoffen. Door het gebruik van meerdere typen brandstoffen zullen wagenparkbeheerders kunnen voldoen aan de behoeften van alle gebruikers, van bezorgers die korte afstanden afleggen in de stad tot vervoerders van zware vrachten over lange afstanden.

Ga samen met ons de energie-uitdaging aan! Als eerste bedrijf in Nederland tanken wij wagens af op jouw locatie, wanneer jij maar wilt. Daarmee halen we een hoop kilometers van de weg. Dit doen wij door zelf CO₂-neutraal te rijden en duurzame brandstoffen af te tanken. Naast benzine en diesel tanken wij namelijk ook GTL en HVO af. Dat is gemaakt van aardgas en verbrandt schoner dan normale diesel uit aardolie. Daarnaast werken we er hard aan om binnenkort andere duurzamere brandstoffen te leveren, zoals biobrandstof. We denken graag met je mee over je duurzaamheidsmissie op de lange termijn!

Verwijzingen: (1) International Energy Outlook 2017, 14 september 2017, US Energy Information Administration (2) Emerging market insights: The coming emerging market demand shock, september 2017, Deloitte (3) The number of cars worldwide is set to double by 2040, 22 april 2016, Matthew Nitch Smith, World Economic Forum

Bovenstaand artikel is gebaseerd op het rapport ‘Ultieme efficiëntie of digitale disruptie? Plan het wagenpark van de toekomst’ van Shell.

Nieuwsgierig naar het volledige rapport van Shell? Klik hier en download het rapport.

Geïnteresseerd in Shell TapUp?

Neem contact met ons op