Duurzame energie voor Invictus Games

Shell TapUp, Februari 2020

  • Group Invictus Games
  • Group Duurzame Energie
  • Group Biobrandstof

Dit voorjaar vinden de Invictus Games The Hague 2020 plaats in het Zuiderpark. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren en revalidatie te ondersteunen voor fysiek en mentaal gewonde militairen. Tevens genereren de Games een breder begrip en respect voor diegenen die hun land dienen of gediend hebben. Shell zal, als Official Supporter, deze editie van duurzame energie voorzien.

Energietransitie met Shell

Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland: “Wij zijn enorm trots dat we de Invictus Games Den Haag 2020 van duurzame energie mogen voorzien. Het evenement zal geheel in Nederland opgewekte duurzame stroom gebruiken. Daarnaast worden grote batterijen ingezet en zullen de generatoren voor piek- en backup stroom draaien op 100% biobrandstof. Net zoals samenwerking van groot belang is in de sport, is dit ook in de energietransitie de sleutel tot succes. Ik wens de teams veel succes en kijk uit naar dit mooie evenement.”

HVO brandstof via Shell Tapup

Via Shell TapUp zal de biobrandstof HVO geleverd worden om de generatoren voor piek- en backup stroom te laten draaien. HVO diesel wordt ook wel een 2e generatie biobrandstof of biodiesel genoemd, omdat het gemaakt wordt van hernieuwbare en duurzame grondstoffen die niet concurreren met de voedselketen. De brandstof is fossielvrij en biologisch afbreekbaar. Met HVO kan tot wel 89% CO₂ worden bespaard in de gehele keten.

Meer weten over HVO? Dat lees je hier.