Alle Shell TapUp klanten rijden CO₂ neutraal!

Shell TapUp, November 2019

CO₂ neutraal

CO₂ neutraal

  • Group Bomen planten
  • Group Bossen beschermen
  • Group Uitstoot compenseren

Goed nieuws voor Shell TapUp klanten:

Jullie rijden allemaal CO₂ neutraal!

In april 2019 is Shell TapUp begonnen met het compenseren van haar eigen CO₂ uitstoot via het Shell Nature Based Solutions programma. Door 1 cent meer te betalen voor de brandstof die wij zelf verbruiken met onze wagens, kunnen  elders ter wereld bomen worden geplant. Onze CO₂ uitstoot wordt gecompenseerd door de opname van CO₂ door nieuwe, nog aan te planten bossen in Peru, Indonesië en de VS. Shell neemt hierbij deel in projecten waarbij onafhankelijke derden verifiëren dat door de bomen die geplant worden de hoeveelheid CO₂ inderdaad afneemt. Daarvoor worden certificaten afgegeven.

Zelf zijn wij erg blij met deze maatregel, omdat het planten en beschermen van bossen een belangrijke maatregel is om het broeikaseffect tegen te gaan. Bomen nemen vooral CO₂ op als zij groeien en bomen groeien het snelst in gebieden rondom de evenaar. De koolstof die ze in de groeifase hebben opgeslagen, blijft in de boom. Als het hout verbrandt of wegrot, komt de koolstof weer vrij in de lucht als CO₂. Door bossen te beschermen en ervoor te zorgen dat er niet gekapt wordt, blijft de opgeslagen koolstof dus in de boom. Zo kun je CO₂ compenseren.

Ook de rubriek ‘Het NRC checkt’ heeft het onderzocht, en komt via expert-opinies tot de conclusie dat het betalen van 1 cent extra ter CO₂ compensatie daadwerkelijk een goede transitie-oplossing is in de energietransitie.

CO2 uitstoot en compensatie

Aangemoedigd door de wetenschap dat CO₂  compenseren écht werkt als zoveel mogelijk mensen en bedrijven hieraan meedoen, hebben we als Shell TapUp besloten om álle Shell liters die wij vervoeren óók te compenseren in het Shell Nature Based Solutions programma.

Vanaf 1 oktober 2019 is het dus zover: Alle klanten die via Shell TapUp ofwel Shell Fuelsave Diesel of Shell GTL Fuel afnemen, krijgen een brandstof die 100% CO₂  gecompenseerd is. Hiermee rijden ook alle wagens die wij aftanken altijd CO₂  neutraal. En daar zijn we stiekem best wel trots op!